Έμβλημα της ομάδας μας είναι το μυθικό πουλί του Φοίνικα. Ο Φοίνικας ήταν ιερό πουλί των αρχαίων Αιγυπτίων παρόμοιο με τον αετό. Πίστευαν ότι προαισθανόταν το τέλος του και τότε έφτιαχνε μια φωλιά από αρωματικά ξύλα και καιγόταν πάνω της. Η φωτιά άναβε απευθείας από τον ήλιο ! Από τη στάχτη του όμως ξαναγεννιόταν ένας νέος Φοίνικας!

Ο πατέρας της ιστορίας Ηρόδοτος αναφέρεται σε αυτό και στη μοναδική του ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες του, οι οποίες προέρχονται από την ίδια του τη φωτιά.

Ο Φοίνιξ είναι πάντα ένας κάθε φορά και κατέχει εξαιρετικές δυνάμεις εκτός από τη μοναδική του ικανότητα να είναι αθάνατος.

Σύμφωνα με πολλές παραδόσεις, έχει εξαιρετική φωνή και όταν τραγουδάει ακόμα και ο ήλιος  σταματάει το άρμα του για να τον απολαύσει. Πολλές παραδόσεις συνδέουν αυτή την ωδή με το τραγούδι που ακούγεται λίγο πριν τυλιχθεί στις ίδιες του τις ιερές φλόγες.

Πολλές ομάδες έχουν εμπνευστεί και έχουν πάρει το όνομά τους από τον Φοίνικα  όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ποιος άλλωστε δεν γνωρίζει τους θρυλικούς Phoenix Suns στο NBA !!!